Network Destegi
1980’li yillarda kisisel bilgisayarlar ve ofis bilgisayarlari teknoloji ile birlikte bilgisayar aglarina yani networke kavusmustur. En az iki bilgisayarin birlesmesiyle network olusturulabilir. Uzak veya kisa mesafedeki bilgisayarlari veya iletisim araçlarini birbirine kablolu veya kablosuz olarak baglanarak veri alisverisinin saniyeler içerisinde gerçeklestigi sistemdir. Buna en büyük örnek ise internettir. Internette sinirlayici veya yönetici yoktur. Ofis içerisindeki bilgisayarlara ve iletisim araçlarina bir sinir ve yönetici konularak network yapilabilir.
Network’ün Avantajlari Nelerdir?
Bilgisayarlar arasinda kurulan network yardimi ile bilgisayarlari tek bir modem ve yaziciya baglayabilir. Yazici ve modem kullaniminin yaninda bilgisayarlar arasinda belge gönderimi ve bu belgelerin kontrolü, incelenmesi gerçeklestirilebilir. Bilgisayarlariniz bu network baglantisi ile ortak bilgisayar olarak degerlendirilir. Böylece ofis veya biriminizde çalisan herkese ayri ayri lisansli program almak yerine bir lisansli program alarak diger bilgisayarlara aktarim yaparak masraftan kaçinabilirsiniz.
Network Sistemi Nasil Yapilir?
Bu network sistemleri genellikle kablolu olarak yapilmakta ve kullanilan araçlar veri iletim hizini, kapasitesini belirler. Kullanilan araçlardan günümüzde en çok kullanilanlari koaksiyel kablo, telefon telleri, fiber optik kablolar ve makro dalgalardir. Bu araçlardan her biri farkli veri iletim hizi ve kapasitesi sunmaktadir. Günümüzde en hizli iletisim saglayan baglanti araçlari ise fiber optik kablolardir.
Network Sistemi Çesitleri
LAN ve WAN olmak üzere aglar büyüklügüne göre ikiye ayrilir. Ayni bina veya yerleske içerisindeki bilgisayarlari baglamak için LAN (Local Area Network) kullanilir. Birbirinden cografi olarak uzak olan aglari birlestirmek için WAN (Wide Area Network) kullanilir. Bu sistemlerin kurulmasi için profesyonellerden yardim alinmasi gerekmektedir. Bu ag kurulduktan sonra ise Network Destek birimi kurmak veya Network destegi hizmeti alinmasi gerekmektedir.
Network Destegi Nedir?
Network destegi hizmeti saglayacak uzman ekip ile bilgisayarlariniz arasinda bir bag kurularak sisteminizin kesintisiz çalisabilmesi için yardim alinmalidir. Ofis veya birim içinde kullanilan bu aglar sayesinde islerin çok daha hizli ilerlemesine olanak verilir. Alindan network destegi ile de bu hizli ilerleyen islerin kesintisiz olabilmesi için temelleri atmis olunur. Ag bilisim uzmanlari, network baglantilarinizin kurulmasinda ve isletilmesinde etkin görev almaktadir. Bilgisayarlari network ile bagladiginiz yönetici bilgisayar araciligi ile islem y